Izdanja CNS-a i BALANS-a promovisana u Bihaću i Cazinu

Proteklog vikenda u Bosanskoj Krajini su upriličene promocije izdanja Balkanskog centra za analizu i studije i Centra za napredne studije. Riječ je o uzajamno povezanim djelima „Diplomatija i diplomatska praksa u ranom islamskom periodu“ i „Institucije islamske civilizacije.“

Prva promocija održana je u petak, 4. oktobra u Muzeju Unskog-sanskog kantona, tačnije u historijski značajnoj sali Prvog zasjedanja AVNOJ-a.

Domaćin ovoj promociji bilo je „Udruženje historičara – Veritas historiae“ koje egzistira na području Bosanske Krajine.

O ovim kapitalnim naučnim djelima govorili su dr. Ajdin Huseinspahić, mr. Admir Lisica i mr. Dino Dupanović, koji trenutno obnaša dužnost predsjednika „Udruženja historičara – Veritas historiae“.

Dan kasnije promocija navedenih djela upriličena je u ispunjenoj sali Gradskog vijeća Grada Cazina, koji je uz pomenuto „Udruženje historičara – Veritas historiae“ bio domaćin promocije u Cazinu.

Promoteri izdanja Centra za naparedne studije i Balkanskog centra za analizu i studije u Cazinu bili su Huseinspahić, Lisicia i Dupanović, a ispred cazinskog ogranka „Udruženja historičara – Veritas historiae“ prisutnima se obratio i mr. Amel Redžić.

Bitno je istaći da je nakon promocija u Bihaću i Cazinu upriličena diskusija s posjetiocima o promoviranim djelima uz kratku analizu određenih segmenata koji se nalaze u djelima.

Promocije su bile interesantne i lokalnim medijima RTV USK i RTV Cazin, koji su se, osim promoviranih djela, interesirali za ciljevi i aktivnosti Centra za naparedne studije i Balkanskog centra za analize i studije izdavača ovih publikacija.

Bila je ovo ukupno treća zajednička promocija u organizaciji CNS-a i BALANS-a

Balkanski centar za analizu i studije

You might also like
bs_BABS_BA
X