Održan seminar “Upravljanje vremenom”

U srijedu, 24.4. u sali Centra, organizovan je seminar-radionica “upravljanje vremenom”, koju je vodio mr. Mustafa Šuvalija, stručnjak za razvoj ljudskih potencijala u IT kompaniji Mistral u Sarajevu.

Seminar je bio usmjeren studentima i profesionalncima svih zanimanja, posebno zaposlenima i aktivistima u nevladinim i vladinim organizacijama, menadžerima malih i srednjih preduzeća, HR menadžerima, uposlenicima javnih i privatnih institucija i sl. Učesnici seminara imali su priliku upoznati se sa osnovnim značenjem upravljanja vremenom (time management), motivacionim barijerama, spremnosti organizacije vremena, SMART ciljevima.

Kroz praktične vježbe, učesnici su mogli precizirati svoje ciljeve te ih usporediti u skladu sa prioritetima i mogućnosti njihovog vremenskog održavanja i ispunjavanja u skladu sa okolnostima i obavezama koje imaju. Uz otvorenu diskusiju učesnici su također mogli da postave pitanje kako izabrati između različitih obaveza i vremenskog ograničenja te na koji način postaviti prioritetne zadatke u svakodnevnici.

 

You might also like
bs_BABS_BA
X