Djelo “Nedžmettin Erbakan” promovirano u Rožaju i Tutinu

Nakon uspješno realiziranih promocija djela “Nedžmettin Erbakan” u Sarajevu, Kiseljaku i Vogošći, proteklog vikenda održane su prve promocije ove knjige van granica Bosne i Hercegovine.

Naime, u subotu 20. jula djelo “Nedžmettin Erbakan” promovirano je u Rožaju, a domaćini ove promocije bili su Medžlis Islamske zajednice u Rožaju i Narodna biblioteka Rožaje.

Promotori  djela bili su Dr. Sedad Bešlija, prevodioc knjige, Mr. Admir Lisica, voditelj Balkanskog centra za analizu i studije koji su povodom organiziranih promocija doputovali iz Sarajeva i Rejhan ef. Hot, glavnim imam Medžlisa Islamske zajednice u Rožaju. Uloga moderatora pripala je Mirzi Luboderu dugogodišnjem regionalnom novinaru i aktivisti.

Dan kasnije sa knjigom “Nedžmettin Erbakan” upoznala se i publika u Tutinu u organizaciji Fondacije Sabur. Osim gostiju iz Sarajeva Dr. Bešlije i Mr. Lisice, mnogobrojnim posjetiteljima obratio se i Abdurahman Grahovac, voditelj Fondacije Sabur.

U narednom periodu Balkanski centar za analizu i studije koji je ujedno i izdavač djela “Nedžmettin Erbakan” nastaviće sa aktivnostima usmjerenim prema promoviranju vlastitih publikacija u regionu i dijaspori.

Balkanski centar za analizu i studije

 

You might also like
bs_BABS_BA
X